گوشه ها یی از تاریخ ایران

بررسی گوشه هایی از تاریخ ایران

گوشه ها یی از تاریخ ایران

بررسی گوشه هایی از تاریخ ایران

سرانجام کوروش کبیر

فرجام کوروش

آخرین روزهای زندگی کوروش کبیر در هاله ای از ابهام نهفته است. اما آنچه حتمیت دارد این است که او در یک لشکر کشی نظامی جان باخت. و باز هم این که او تا زمان مرگ تقریبا به همه آنچه که می خواست رسیده بود. مهمترین این آرزوها ایجاد بزرگترین امپراطوری آن زمان تحت عنوان امپراطوری پارسها بود که مادها نیز در آن محترم و نقش اساسی داشتند و از بزرگان لشگری و کشوری به شمار می آمدند. کوروش تمامی مردم ایران بزرگ را از هرزبان و گویش متعلق به همین سرزمین می دانست . این سیاست عاقلانه کوروش بر نسلهای بعد نیز اثر گذارد و ایران را یک پارچه و

آخرین لشگر کشی کوروش سفرجنگی به نواحی شرقی وشمال شرقی امپراطوری بوده است که اصولا تاریخنگاران اختلافی در آن ندارند. فقط اختلاف در این مطلب است که طی این لشگر کشی که ظاهرا چند سال طول کشیده کوروش با کدام یک از اقوام این بخشها از امپراطوری پارس در جنگ بوده است؟
کتزیاس مورخ یونانی ازاقوامی بنام (دربیک) گزارش می دهد و و بروسوس مورخ کلدانی اقوام وحشی داهه یا داها را معرفی می کند و هردوت ازطوایف ماساجت نام میبرد.

دیگر تاریخنگار و جغرافیا دان قدیم یعنی استرابون می نویسد که این طوایف هرسه سکایی بوده اند.

ولی هرودت که دیگر روایات تاریخی را نیز روایت می کند و به انان اذعان دارد ولی به دلایل احتمالا شخصی به شایعه کشته شدن کروش درجنگ با تموریس ملکه ماساگت ها اعتماد بیشتری دارد.

پادگان کوروش در لبنان
در سفر دوم من به لبنان وقتی همراه با دو تن از پزشکان محترم ایرانی و در معیت راهنمای اداره باستانشناسی لبنان در داخل اتوموبیل به سمت شرق لبنان می رفتیم تا از بقایای قصرها و معابد باستانی در بعلبک دیدن کنیم از کنار مرکز ی قلعه مانندی  رد شدیم و نماینده باستانشناسی لبنان گفت : اینجا پادگان کوروش کبیر بوده است و سربازان او همیشه د ر این پادگان بسر می بردند تا هم امنیت این مناطق حفظ شود و هم از شورش متجاوزان جلوگیری شود.

گفته شده که ملکه ماساجتها در طی جنگ با کورو ش پسرجوانش رااز دست داده بود به همین دلیل وقتی به سر بریده کوروش دست یافت به آن بی حرمتی کرد.


ولی چون این مطالب را هرودت نقل کردهوو جزئیات روایات هرودوت دراین ارتباط و همچون بسیاری از دیگر روایاتش با رنگ افسانه امیخته شده اند باورآن مشکل می باشد.


بویژه آن که کتزیاس گزارش کرده که کوروش درجنگ باطوایف دربیک مجروح شد و اورابه اردوی پارسیها منتقل نمودند. سپس چندی بعددر بین یاران و لشگریان خویش ازآن جراحت درگذشت.
گزنفون نیز می نویسد که کوروش درپایان این لشگر کشی به سرزمین پارس بازگشت ودرمیان دوستان وعزیزان خویش زندگی را بدرود گفت.

در حقیقت کوروش پس از اقدامات و فتوحاتی بی نظیر که برای عظمت ایران انجام داد، حدود سی سال سال بعد از تاجگذاری اش و در ۲۵۲۳ سال پیش و در سال ۵۲۹ پیش،از میلاد مسیح در گذشت.
گزنفون در کتاب کوروش نامه" می نویسد که کوروش به فرزندان خود وصیت کرد تا در زمان دفن، جسدش را مومیایی نکنند، با طلا نپوشانند و بدنش را بدون تابوت در خاک بگذارند.

نکته دیگر آن که کوروش یک حکومت جهانی را بوجود آورو که در طول تاریخ بی‌مانند مانده است. قلمروی حکومتش آنچنان بزرگ ووسیع بود که نه در گذشته مانندش وجود داست و نه در آینده بوجود آمد.

البته چنگیز مغول هم با قربانی کردن و کشتن و سوزاندن میلیونها نفر و ویر انی تمدن ها و آثار باستانی و خانه ها و تجاوز به زنان و دختران و زنده زنده سوزاندن انسانها یک حکومت خونریز وحشی بوجود آورد ولی در ضمن لقب خونخوا ر و ضد بشر را نیز بر ای خود رقم زد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد