گوشه ها یی از تاریخ ایران

گوشه ها یی از تاریخ ایران

بررسی گوشه هایی از تاریخ ایران
گوشه ها یی از تاریخ ایران

گوشه ها یی از تاریخ ایران

بررسی گوشه هایی از تاریخ ایران

دشمنان نامریی (8)ت: چه کسی واژه های بنیاد گرایی و...

نخستین کسی که واژه های" بنیاد گرایی"، "مجوز برای کشتن "و "برخورد تمدن ها" را ابداع کرد:

در نوشتار پیشین از برنارد لوییس پیشوای سیاستمداران آمریکا و اروپا سخن گفته شد و از زبان خود  او گفته شد که  خود ش را بعنوان "نابغه و شیطان مجسم" معرفی       می کرد.

اکنون در این نوشتار به بررسی    چند اصطلاح می پردازیم که ابتدا    در کشورهای غربی و بویژه امریکا یعنی اصطبل تربیتی امثال برنارد لوییس و سپس در کشور های مسلمان و با استفاده از جهل عمومی و تو سط کار پردازان غرب جا افتاد و اغلب کشورها ی اسلامی را دچار اختلال نموده و در عوض غرب را به همه آرزوهای خود رساند.

بنیادگرایی اسلامی

بر اساس  منبع(   "Islamophobia in North America: Confronting the Menace," in Barry van Driel, ed., Confronting Islamophobia in Educational Practice (Trentham Books, 2004), ISBN 1-85856-340-2, p.6, excerpt available online at Google Books ، اصطلاح "بنیادگرایی اسلامی" در آمریکای شمالی برای نخستین بار در مقاله ای و توسط لوئیس مطرح گردید.

پس از حملات 11 سپتامبر علاقه و اشتیاق به آثار لوئیس- بالاخص مقاله 1990 وی تحت عنوان :ریشه‌های خشم مسلمانان - به یکباره افزایش یافت. صمنا سه کتاب او که پس از 11 سپتامبر به چاپ رسیدند از این قرارند:

-اشتباه کجا بود؟ (پیش از 11 سپتامبر نوشته شده بود) که به بررسی دلایل هراس دنیای اسلام (و گاه دشمنی‌اش) با مدرنیسم می‌پردازد؛

-بحران اسلام؛ و اسلام:

- مذهب و مردم (که در سال 2009 چاپ شد).

در حقیقت اغلب مطالب این کتابها و مقالات  و حشت آفر ینی در مورد اسلام و مسلمانان و قران بودو کشان کشان و پله کشان مردم نا آگاه غرب و سیاستمداران  مطیع را به این جهت هدایت کرد که کشورهای خود را سنگر بندی کنند. 

برخورد تمدن ها

لوییس در مقاله مورد نظر با ابداع عبارت "برخورد تمدن‌ها" این واژه را اعتبار بخشیده و ساموئل هانتینگتون نیز نام کتاب خود را از همین اصطلاح برگرفت.

بر اساس یک منبع دیگر برای نخستین بار لوئیس اصطلاح برخورد تمدن‌ها را در جلسه‌ای در واشنگتن و به سال 1957 بر زبان آورده است.

بن لادن را چه کسی معرفی کرد؟

در سال 1998 لوئیس مقاله‌ای در روزنامه القدس العربی نوشت که در آن ادعایی مبنی بر به راه افتادن جنگی علیه آمریکا توسط اسامه بن لادن مطرح شده بود.

لوئیس در مقاله‌اش تحت عنوان "مجوزی برای کشتن" ادبیات بن لادن را "ایدئولوژی جهاد" نامیده و هشدار داد که بن لادن تهدیدی برای غرب خواهد بود.

این مقاله زمانی به چاپ رسید که دولت کلینتون و جامعه اطلاعاتی آمریکا جستجوها برای یافتن بن لادن را نخست در سودان و سپس در افغانستان آغاز کرده بودند. 

باید بخاطر داشت که بن لادن با خانواده بوش رفت و آمد داشت و بچه های این خانواده او را عمو صدا می کردند. 

برنارد لوییس : مهاجرت مسلمانان به غرب حمله است و نه مهاجرت!

در یک جشن اهداء جوائز ، لوئیس "مهاجرت مسلمانان به اروپا را، حمله اسلام به جهان غرب توصیف کرد و به دفاع از جنگ­های صلیبی به عنوان "تقلیدی ناموفق و محدود از جهاد" که به گسترش اسلام در اکثر نقاط دنیا انجامید پرداخت.

حمایت از جنگهای مذهبی و صلیبی

وی با "حمایت علنی از جنگ‌­های مذهبی که سرنوشت شومی به همراه داشت" به این نکته اشاره کرد که این جنگ­‌ها، هرچند خشونت­‌بار بوده‌­اند، با این وجود واکنش مناسبی به یورش اسلامی در قرن­‌های گذشته بوده و عذرخواهی بابت این مساله مسخره به نظر می­رسد"

برنارد لوئیس معتقد است مسلمانان در حال تسخیر اروپا و غرب هستند. وی جنگ‌های صلیبی را برای کاهش قدرت تمدن اسلامی لازم می‌دانست.

البته این اولین باری نبود که برنارد لوئیس جنگ­‌های صلیبی را تلاشی لازم و هرچند ناموفق برای کاهش قدرت تمدن اسلامی می‌دانست.

چندی پس از حملات یازده سپتامبر، لوئیس در مقاله‌­ای در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: "جنگ­‌های صلیبی را بدرستی واکنشی محدود، دیر و در یک تحلیل نهایی، عکس­‌العملی بی‌­تأثیر در برابر جهاد توصیف کرده‌­اند"

منبع : مقاله ژنرال های جنگ نرم/21روزنامه مشرق


امیر تهرانی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد